Wie is Stadsgids020?

IrisDat ben ik, Iris Dijkstra. Ik kom al jaren in Amsterdam, vind het een prachtige stad, en ben er nog lang niet uitgekeken. Sinds 2011 ben ik werkzaam als stadsgids in Amsterdam en Utrecht. Sinds december 2013 mag ik mij bovendien ‘nationaal gids’ noemen. Dat betekent dat ik ook rondleidingen in musea en elders in Nederland kan verzorgen.

Van huis uit ben ik psycholoog. Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in mensen. Dat zie je terug in mijn rondleidingen. Ik vind het interessanter om te vertellen hoe mensen vroeger leefden dan om toehoorders met jaartallen of bouwstijlen om de oren te slaan. Ook probeer ik me goed in te leven in de groep die ik voor me heb. Mensen moeten het naar hun zin hebben, ze zijn tenslotte een dagje uit! Daarom is ook elke wandeling of fietstocht weer anders. Ik pas me aan aan de belangstelling, maar ook het tempo van de groep. Een ontspannen en tegelijkertijd boeiende rondleiding verzorgen – dat is voor mij telkens weer de uitdaging!

Meer informatie? Bel of mail me gerust. Ervaringen van andere deelnemers lezen? Klik hier.

Ik ben ook werkzaam als stadsgids in Utrecht en als rondleider in het Utrechtse Spoorwegmuseum. Ook begeleid ik fietsreizen voor www.boatbiketours.com. Verder ben ik af en toe werkzaam als reisbegeleider. Zo heb ik groepen rondgeleid door China, Mongolië, Tibet, Nepal en Indonesië.

Zien wat ik nog meer doe? Kijk dan op www.irisdijkstra.nl.