Het raadsel van de zager

ZagertjeOpeens was-ie daar… de zagende man. In een grote boom is hij bezig de tak waarop hij staat doormidden te zagen. Dat kan niet goed gaan. Toch staat hij er al sinds 1989. Wie hem heeft bedacht en gemaakt, dat is onduidelijk.

Net zo goed als niemand weet waar de violist in de Stopera opeens vandaan kwam. Of de man die probeert lijn 10 te halen. Of de borsten in het plaveisel naast de Oude Kerk. Allemaal kunstwerken die in de jaren ’80 en ’90 in het holst van de nacht werden geplaatst en zijn gemaakt door een beeldhouwer die anoniem wenst te blijven. Dat is in elk geval wat de gemeente beweert. De maker zou volgens deze lezing een arts zijn die in zijn vrije tijd kunstenaar is. Hij zou de geheimzinnige beelden aan de stad hebben geschonken onder de voorwaarde dat de gemeente zijn identiteit niet zou prijsgeven. Die missie lijkt Stoperageslaagd – althans, voor wie niet al te diep de krochten van het internet opzoekt. Ik kan u verklappen dat er waarschijnlijk drie verschillende kunstenaars achter de beelden schuilgaan. En heel misschien is eentje van hen… Prinses Beatrix!

(Meer heim-weetjes lezen? Kijk dan hier, of abonneer je met deze RSS-Feed!)

2 reacties op “Het raadsel van de zager

  1. hallo Iris,

    Waar staat deze zager in de boom. ga ik gauw kijken.

    Groet,

    Walter

    • Ha Walter, je kunt deze meneer vinden in het Leidsebosje – dat parkje vlak bij het Leidseplein, aan de andere kant van het water!

Reacties zijn gesloten.